Ciasto nektarynkowe z kruszonką

4.48 (173 ocen)

  • 20 min

Bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto z nektarynkami.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 średniej wielkości nektarynki
    1 szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
    3/4 szkl cukru kryształu
    2 jajka
    2,5 szkl mąki tortowej
    3/4 szkl oleju
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Kruszonka:
    1/3 szkl cukru
    1/4 kostki margaryny
    1/2 szkl mąki
Wystaw ocenę:

4.48 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto nektarynkowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowujemy ciasto. 1. Do dużego naczynia przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier oraz proszek do pieczenia. Wlewamy olej, kefir i wbijamy jajka. Dokładnie wszystkie składniki mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną prostokątną blaszkę (wym. 40x25 cm).
  • Z nektarynek usuwamy pestki, kroimy na większe kawałki. 2. Z nektarynek usuwamy pestki, kroimy na większe kawałki.
  • Układamy równomiernie owoce na cieście. 3. Układamy równomiernie owoce na cieście. Z mąki, cukru i margaryny zagniatamy kruszonkę. Posypujemy nią ciasto z ułożonymi owocami. Pieczemy około godziny w temp. 170 stopni na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nektarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować