Ciasto poziomkowe z ptasim mleczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka miksuj z cukrem. Dodaj przesianą mąkę oraz proszek. Wymieszaj
całość delikatnie i dokładnie. Przełóż do podłużnej formy
półokrągłej(cwibakowej) o wymiarach około 10 na 25 cm. Piecz około
15 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Galaretkę rozpuść w połowie szklanki wrzątku. Kiedy zacznie
tężeć dodaj zmikowane (najlepiej zblendowne) poziomki.
3.Biszkopt posmaruj warstwą kremu czekoladowego, na środek połóż
rząd ptasiego mleczka, a następnie wyłóż tężejącą masę
poziomkową. Schłodź w lodówce. Po stężenie wyjmij ciasto z formy tak
by półokrągła część była na wierzchu. Możesz udekorować lukrem
lub polewą czekoladową.
Komentarze