Ciasto przekładane

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne ciacho do kawy:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - kiwi: 10 sztuk
    - cukier do masy: 1 szklanka
    - galaretki agrestowe: 2 sztuki
    - galaretki wiśniowe: 2 sztuki
    - jabłka: 2 kilogramy
    - kostki margaryny: 2 sztuki
    - mleko do budyniów: 1 litr
    - budynie malinowe: 2 sztuki
    - budynie bananowe: 2 sztuki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - posypka kolorowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto przekładane 1. Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C, ostudzić i przekroić na pół.

    Ugotować budynie ( dosłodzić do smaku) i ostudzone zmiksować z masłem lub margaryną.

    Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i uprażyć z cukrem, podzielic na pół, do jednej części wsypać suche galaretki wiśniowe i jeszcze chwilę prażyc, z drugą częścią jabłek zrobić to samo z galaretkami agrestowymi, wystudzić.

    Przełożyć ciasto: biszkopt, masa agrestowa, masa bananowa, biszkopt, masa wiśniowa, masa malinowa, kiwi, posypka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować