Ciasto tofi z masa budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz żółtka.
Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia,dodajemy kakao i delikatnie mieszamy.
Wlewamy na blache wyłożona pergaminem i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzic, przekroic na połowe.
2. Białka oddzielamy od zółtek , dodajemy szczypęe soli i ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy . Ciasto wlewamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy około ok 3o minut w temperaturze 180 st.C.
3, Masa budyniowa:
Odlewamy 0,5 szkl mleka i rozprowadzamy w niej obie mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy . Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione w mleku mąki, zagotowujemy. Studzimy. Z
imny budyń ucieramy z masłem na puch.
4/ Przełozenie:
Połowa ciemnego biszkotu-połowa masy-biszkopt jasny-masa-druga połowa ciemnego biszkoptu- wierzch smarujemy delikatnie masa , scieramy czekolade, posupujemy obficie wiórkami kokosowymi.
Komentarze