Ciasto taco to wyjątkowe danie kuchni teksańsko-meksykańskiej, które może być podawane jako danie główne, ale stanowi także doskonałą przekąskę na każdą imprezę towarzyską.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- gotowe ciasto francuskie: 1 sztuka
- mielone mięso: 350 gramów
- Przyprawa do taco Santa Maria: 1 opakowanie
- fasola lub kukurydza: 1 puszka
- pomidory średnie: 3 sztuki
- olej: 1 łyżka
- woda: 2 łyżki
- Sos do taco łagodny Santa Maria: 1 sztuka
- ser żółty starty: 150 gramów
Ciasto taco (taco pie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ułóż ciasto francuskiej na blaszce do pieczenia. Na rozgrzaną patelnię, polej oliwę, dodaj mięso, Przyprawę do taco Santa Maria i wodę. Smaż przez ok. 2-3 minuty. Następnie dodaj kukurydzę lub fasolę i dokładnie wymieszaj.
Całość wyjmij na cisto francuskie i dokładnie wymieszaj. Na cieście ułóż kawałki pokrojonych pomidorów i starty ser żółty. Włóż do piekarnika i piecz przez ok. 10-15 min. w temperaturze 200 stopni C aż ciasto uzyska przyjemn, brązowy kolor.
Podawaj z sałatką ze świeżych warzyw, Dipem serowym Santa Maria lub Sosem do taco łagodnym Santa Maria.
Komentarze