Ciasto z truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt :
Ubijamy pianę. Dalej ubijamy, dodajemy stopniowo cukier i kryształ, cukier waniliowy , po 1 żółtku, na końcu lekko mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min , w temp. ok. 180 'C.
2.Masa :
W 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy budynie. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem waniliowym i kryształem , wlewamy roztrzepany budyń i gotujemy. Kostkę masła ucieramy , dodajemy przestudzony budyń. Masę wkładamy na biszkopt.
3.Polewa truskawkowa :
Truskawki podgrzewamy, rozpuszczamy w nich 3 galaretki. Tężejące truskawki wkładamy na masę. Gotowe :)
Porady
Wierzch możemy zalac galaretkę o dowolnym smaku, ale nie musimy.
Komentarze