Ciasto z truskawkami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść, schłodzić ok 1 godz w lodówce. Formę do pieczenia posmarować masłem, oprószyć mąką. Następnie ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć formę, ciasto nakłuć widelcem. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, poukładać na cieście, posypać cukrem brązowym. Zapiec ok 20 min w 160*C.
2.W tym czasie zrobić masę kokosową: Rozpuścić masło, ostudzić. Ubić pianę z 4 białek, do której należy dodawać cukier. Gdy piana ubije się na sztywno wlewać pomału masło i wiórki kokosowe stale mieszając na bardzo niskich obrotach miksera. Masę kokosową wyłożyć na podpieczone ciasto.
3.Masa białkowa: Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem i kisielem truskawkowym. Pianę bezową wyłożyć na masę kokosową.
Komentarze