Ciasto z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto jest super...

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciastka maślane: 20 dekagramów
    - likier (pomarańczowy albo sok pomarańczowy): 50 mililitrów
    - masło: 12 dekagramów

    - ser (mielony): 50 dekagramów
    - czekolada (gorzka): 6 dekagramów
    - mleko (skondensowane slodzone): 400 mililitrów
    - Żelatyna: 5 gramów

Ciasto z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka pokruszyć, skropić likierem albo sokiem. Odstawiamy na chwilę. Następnie mieszamy z miękkim masłem. Masą wykładamy blaszkę.
  • 2. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Przygotowujemy żelatynę według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Ser ucieramy, stopniowo dodając mleko. Wlewamy czekoladę. Masę ubijamy na gładki krem.
  • 4. Dodajemy do masy żelatynę i mieszamy dokładnie. Nakładamy na formę o wymiarach 25 cmx30cm.
  • 5. Przekładamy masę na ciastka. Wygładzamy powierzchnię ciasta i wstawiamy do lodówki na około 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy