Ciasto z orzechowo wafelkową przekładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cukry, margarynę, kakao, wodę zagotować. Wystudzić. Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz jaja. Piec 40 min w 180st C.
Wystudzony biszkopt podzielić na dwie części.
2.Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając zamiast 4 szklanek mleka - 3 szklanki. Podczas gotowania mleka wsypać cukier, wymieszać do jego rozpuszczenia. Wystudzić.
Masło utrzeć na pulchna masę, nadal ucierając dodawać partiami wystudzony budyń. Na koniec dodać startą na tarce czekoladę.
3.Białka ubić z solą i cukrem pudrem na sztywno. Dodać orzechy, kokos i pokrojone batoniki. Piec w 170*C około 30 minut na papierze.
4.Biszkopt przełożyć połową masy budyniowej. Na to wyłożyć wafelkową przekładkę, a na nią ponownie krem budyniowy, który nalezy przykryć biszkoptem. Całość polać czekoladą.
Komentarze