Zakochałam się w nich :) Są obłędnie pachnące, miękkie a jednocześnie chrupiące od kawałków migdałów i słonecznika. Rozeszły się w niecałe 2 dni...Uważajcie! uzależniają ;)
Ciasteczka owsiane z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło i cukier waniliowy utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać cukier brązowy, jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Gdy składniki się połączą dodać płatki owsiane, migdały i słonecznik oraz szczyptę soli. Wymieszać. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć dłonią i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasteczka trochę urosną więc należy zachować większą odległość aby się nie posklejały podczas pieczenia.
Piec ok 15 minut w 180 stopniach. Ostudzić i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Komentarze