Ciastko makowo - serowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników zagnieśc ciasto, rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną tortownicę średnica 26 cm. Podpiec w piekarniku 6 min, wyjąć i ostudzić. Masa serowa - ser zmielić dodać utartą z żółtkami i cukrem margarynę oraz ubitą pianę z białek, wsypać budyń i wymieszać. Na ciasto nałożyć masę makową a na mak masę serową ,Ciasto włożyć do piekarnika i piec 60 min. W między czasie robimy masę kokosową - 4 białka ubić dodawac cukier i wiórki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
2.Po 40 min pieczenia ciasto wyjąć i nałożyc masę kokosowa i ponownie do pieca na 20 min.Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową i dekorujemy płatkami migdałów.
Porady
Ja użyłam gotowej masy makowej ale można zrobić samemu masę makową .
Komentarze