Cycki na złotych porach

0 (0 ocen)

Kurczak w całkiem innej odsłonie

Składniki:

  • 500g fileta z kurczaka
    2 duże pory
    3 jajka
    bułka tarta
    majonez
    ser żółty
    mąka
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    olej rzepakowy (do smażenia)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Cycki na złotych porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pory w mące 1. Pory kroimy w 1cm pierścienie i obtaczamy w mące.
  • zrumienione pory 2. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
  • pory z majonezem 3. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy pierścień pora smarujemy majonezem.
  • smażenie kotletów 4. Fileta z kurczaka porcjujemy na kotlety. Obsypujemy solą z dwóch stron i
    rozbijamy. Jajka doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i panierujemy
    mięso: jajko-bułka tarta-jajko i na patelnię.
  • kotlety na porach 5. Smażymy na złoty kolor i
    układamy na porach.
  • cycki przed pieczeniem 6. Kładziemy po troszku sera żółtego i posypujemy
    słodką papryką. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera. Podajemy
    np. z zapiekanką ziemniaczaną i świeżymi warzywami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak Por Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować