Cytrynowe ciastka biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
2.Jajka ubić mikserem z solą, glukozą, cukrem i cukrem waniliowym.
3.Mąkę i proszek do pieczenia delikatnie połączyć z masą jajeczną oraz aromatem cytrynowym.
4.Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką nakładać porcje ciasta w odstępach 3 cm (ciastka rosną w trakcie pieczenia).
5.Ciastka piec 4 minuty na dolnej szynie,następnie przełożyć blachę na środkową szynę i piec jeszcze 6 minut w temp. 180 stopni C. Ciasteczka wyjąć z piekarnika, ostudzić, zdjąć z blachy kuchenną łopatką.
6.Ciastka można opakować w dowolny spoób. Użyłam sztucznego mchu jako podłoża,na nim ułożyłam ciasteczka,owinęłam zieloną rafią,udekorowałam listkiem świeżej bazylii. Druga wersja opakowania: użyłam ładnego pudełka,do niego włożyłam zieloną bibułę, ciastka i owinęłam wstążką.
Komentarze