Cytrynowy mintaj z puree i sałatką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zdrowy lekki obiad i do tego kolorowy. Uwielbiam jak dużo dzieje się na talerzu.

  • 60 min

Składniki:


  • 2 płaty mintaja
    1 cytryna
    1 mandarynka
    1 truskawka
    3 oliwki zielone
    ¼ sera pleśniowego z papryką
    1/3 papryczki chili
    1 liść sałaty
    Bazylia świeża
    Sól
    Pieprz
    4 ziemniaki
    1 cebula
    ¼ szklanki mleka
    1 rzodkiewka
    3 pomidorki koktajlowe
    1 łyżka Sos vinegrette

Cytrynowy mintaj z puree i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cytrynowy mintaj z puree i sałatką 1. Mintaja odmrażam i dokładnie odsączam z wody. Solę, pieprzę. Cytrynę sparzam i ścieram skórkę na tarce drobne oczka. Z połowy cytryny wyciskam sok i polewam mintaja. Posypuję go startą skórką. Wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 20 minut na 180 stopni. Ziemniaki gotuję, odcedzam i duszę. Cebulkę obieram, kroję i przesmażam na patelni. Dolewam mleko i całość wlewam do ziemniaków. Doprawiam solą. Na talerz wykładam ziemniaki na to mintaja. Plasterek cytryny. Sałatę myję strzępie, dodaję, cząstki mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy