Czekoladowe ciasto z bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miseczki włóż ugotowany i wyłuskany bób.
Teraz potrzebujesz dobrego blendera - papka musi być gładka.
Rozgnieć cały bób i odłóż.
2.Do miski wkładamy przesianą mąkę, sodę, cukier, kakao.
W drugiej rozbełtujemy jajko, dodajemy ekstrakt, mleko, masło i wcześniej przygotowany bób.
Łączymy składniki obu misek- możesz to zrobić nawet widelcem .
Składniki muszą się tylko połączyć- nie musi to być idealnie głaciutka masa, jaką zrobi mikser.
Wykładamy małą keksówkę o wymiarach 25x7 cm papierem do pieczenia i przekładamy do niej surowe ciasto.
3.Pieczemy ok. 55 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ( do tzw. "suchego patyczka").
Studzimy na kratce. Zajadamy dopiero po całkowitym wystudzeniu.
Ciasto jest przyjemnie wilgotne.
Smacznego!
Komentarze