Czekoladowe ciasto z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piecyk nagrzać do 170-180 oC.
W jednej misce łączymy mąkę, proszek, sodę, sól, cukier, kakao, cynamon. Dobrze wymieszać.
W drugiej jajka, cukier waniliowy, mus.
2.Do suchych składników dodać miksturę z jajkami i mieszać, aż do całkowitego połączenia się składników. Jeśli będzie zbyt gęste można dodać odrobinę mleka.
Następnie dodać odsączoną cukinię i posiekaną czekoladę.
3.Przełożyć do foremki 20x20cm (lub średnicy 20cm). Piec około 30- 40 minut, aż do momentu, gdy na wbitym w ciasto patyczku, po wyjęciu, nie będzie surowego ciasta.
Wyjąć z formy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Polać polewą.
Komentarze