Czekoladowe ciasto z cukinią w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dużych oczkach tarki ucieramy obraną cukinię.
Następnie do miski wbijamy jajka, wlewamy jogurt, aromat, rozpuszczoną czekoladę
oraz masło orzechowe.
Całość mieszamy łyżką aż składniki się połączą
2.W osobnym naczyniu łączymy suche składniki, które następnie przesypujemy do
pierwszej miski i wszystko razem raz jeszcze mieszamy na stosunkowo gęstą masę
(ciasto nie powinno być lejące).
3.Foremkę wykładamy papierem do pieczenia
i przekładamy do niej przygotowaną masę ( ja użyłam foremki silikonowej).
Ciasto pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Porady
ciasto jest stosunkowo mało słodkie - jeśli nie przepadacie za takimi wypiekami to polecam dodać jeszcze łyżkę cukru.
Komentarze