Czekoladowe ciasto z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Białka ubić z cukrem na pianę dodać żółtka dalej ubijać.
Margarynę roztopić i ostudzić.
Mąkę , kakao i proszek do pieczenia wymieszać dodać do jaj.
Lekko mieszając dodawać margarynę.
Piec w tortownicy o średnicy 24 cm
ok 25 min w temp. 180
2.Masa:
Do jednego garnka wlać litr wody postawić na ogniu, do drugiego mniejszego wsypać połowę cukru , 6 żółtek, śmietanę , kakao - garnek z produktami umieścić na garnku z gotującą się wodą.
Mieszać aż masa zgęstnieje. Zdjąć garnek z pary dodać drobno połamaną czekoladę i margarynę pokrojoną w kostkę - mieszać aż składniki się roztopią i połączą , dodać alkohol i i pianę z 3 białek ubitą z pozostałym cukrem.
Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki.
Komentarze