Inna wersja banoffee. Naleśniki czekoladowe z farszem twarożkowo bananowo orzechowym, polane pysznym sosem toffi. Takie naleśniki można podawać na śniadanie lub jako słodki obiad. Polecam.
Czekoladowe naleśniki banoffee z twarożkiem i sosem orzechowe toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zmiksować. Odstawić na 30 min. Usmażyć naleśniki.
2. Farsz: W malakserze umieścic śmietanę. Ubić na sztywno. Dodać twaróg, cukier i masło. Zmiksować.
3. Banany obrać i zmiksować blenderem. Dodać do farszu. Zmiksować na gładką masę.
4. Sos: W rondelku umieścic wszystkie składniki. Mieszać do rozpuszczenia.
5. Na każdego naleśnika nałożyć po 2 łyżki farszu. Zwinąć. Polac sosem.
Komentarze