Czekoladowe naleśniki z serkiem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do jednego naczynia wsypujemy mąkę, kakao, sól, cukier, gazowaną wodę, mleko, jajka. Wyrabiamy ciasto mikserem lub trzepaczką około 5 min. Ciasto musi mieć konsystencje gęstej śmietany, więc w zależności od potrzeby dodajemy jeszcze mąki lub wody.
2.Wszystkie składniki na nadzienie serowe mieszamy w misce. W zależności od tego jak słodkie lubimy naleśniki można dodać jeszcze trochę cukru. Cząstki brzoskwini kroimy na małe kosteczki, dodajemy do twarogu i mieszamy.
3.Na patelni smażymy cienkie naleśniki. Ja smażę na patelni, którą smaruję lekko olejem (ręcznik papierowy lekko natłuszczam i tym smaruję). Naleśniki są wtedy lekkie i nietłuste.
Następnie na każdy naleśnik nakładamy farsz i zawijamy.
Komentarze