Czekoladowe "sushi" na słodko

4.48 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Serowa masa zawinięta razem z kawałkiem banana w czekoladowego naleśnika i razem z malinowym sosem udająca sushi.

  • 35 min

Składniki:

  • na ok.8 naleśników
    -100 g gorzkiej czekolady
    -2 jajka
    - 10 łyżek mąki
    - ok.300 ml mleka
    - 3 łyżki cukru pudru
    - 30 g masła
    - szczypta soli
    - 1-2 łyżki kakao
    -olej do smażenia

    Nadzienie
    -250 g twarogu półtłustego
    - 250 g serka mascarpone
    - 5-6 łyżek cukru pudru
    - 2 banany

    Sos malinowy
    - 30 dag malin (mogą być mrożone)
    - 4 łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowe "sushi" na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić z masłem. Jajka rozbełtać z mlekiem, dodać sól, cukier, kakao i rozpuszczoną czekoladę. Połączyć, dodać mąkę. Rozbić trzepaczką na gładkie ciasto. Smażyć na rozgrzanej patelni za każdym razem posmarowanej cienką warstwą oleju.
  • 2. Banana pokroić wzdłuż na słupki. Składniki nadzienia wymieszać. Zawijać w naleśnik z kawałkiem banana. Przekroić na 3-4 cm kawałki.
  • 3. Maliny zmiksować, przetrzeć przez sito. Doprawić cukrem pudrem. Podawać do naleśników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować