Czekoladowo-fasolowe brownie z masą śmietanową i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę odsączyć i wypłukać. Banany obrać ze skórki i pokroić na talarki . Fasolę z bananami połączyć, dodać jaja i pozostałe składniki. Wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Ciasto przełożyć do blaszki i piec w temperaturze 180 stopni około godziny.
Po upieczeniu ostudzić.
Masą śmietanowa:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić.
Śmietanę ubić na puszystą masę i połączyć z żelatyną, dobrze wymieszać, by nie było grudek.
Banany obrać ze skórki, pokroić w talarki i skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Wyłożyć je na cieście. Na to dać masę śmietaną i posypać startą czekoladą.
Wstawić do lodówki na 5 godzin.
Komentarze