Próbowaliście kiedyś ciasta z bakłażanem?;) Jest pyszne! Polecam wypróbować! Smak bakłażana jest niewyczuwalny, nadaje on ciastu idealną konsystencję i wilgotność. Ciasto bez grama tłuszczu, więc bardzo zdrowe!
0 (0 ocen)
Porady
Puree z bakłażana. Bakłażany przekroić na pół, miejsce przecięcia skropić delikatnie oliwą i troszkę posolić. Połówki szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Piekarnik nagrzać do 200°C i piec bakłażany przez ok. 20-30 min. Upieczone bakłażany wystudzić w folii (nie rozwijać). Obrać ze skórki (wydrążyć) i zmiksować blenderem. Przepis krok po kroku na „Puree z bakłażana” znajdziecie wśród moich przepisów. Jeśli wasz miód się skrystalizował i nie jest płynny należy go rozpuścić (najlepiej w kąpieli wodnej), a następnie przestudzić i dodać do ubitych jajek.
Komentarze