Deser truskawkowo- bananowy- warstwowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek należy ugotować budyń z cukrem i odstawić do wystygnięcia. 1 banana obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skrapiamy go sokiem z cytryny. Układamy na dnie salaterki. 1/2 umytych truskawek kroimy na ćwiartki i układamy na bananach. Posypujemy po wierzchu cukrem wanilinowym. żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zagotowanej świeżo wody. Na truskawki wykładamy 1/2 budyniu. Ubijamy śnieżkę z mlekiem i cukrem pudrem. Dolewamy po troszku wystudzonej żelatyny i ubijamy dalej. Na budyń wykładamy 1/2 śnieżki. I znów zaczynamy od bananów i kolejno te same warstwy. Ozdabiamy miętą lub melisą.Schładzamy w lodówce.
Komentarze