Deser nietrudny, ale wygląda i smakuje niecodziennie. Na wierzchu króluje lekko kwaskowata frużelina, ale jak zatopimy łyżeczkę natykamy się na delikatny słodki krem, jeszcze niżej trafimy na chrupkie, migdałowe podsycone likierem i kawą, ciasteczka. Deser dla dorosłych, świetny na domowe imprezy.
4.49 (169 ocen)
Porady
Frużelina wiśniowa czyli owoce w żelu, powinna mieć dosyć płynną konsystencję. Ja nie miałam frużeliny i wykorzystałam kompot wiśniowy (własnej produkcji) i wymyśliłam, że jak go zagęszczę to otrzymam coś podobnego do frużeliny. A więc taki kompot wlewamy do garnka, gotujemy chwilkę. Rozpuszczamy w 1/4 szkl. wody 1 łyżeczkę skrobii ziemniaczanej, wlewamy do gotującego się kompotu, dobrze mieszamy i chwilkę razem gotujemy, całość powinna się zagęścić.
Komentarze