Desery jaglane z gruszką karmelizowaną

0 (0 ocen)

Pyszne i delikatne w smaku desery z kasza jaglaną, jogurtem oraz gruszkami. Często taki deser przyrządzam sobie na drugie śniadanie.

Składniki:

  • 150 gram kaszy jaglanej
    400 gram jogurtu naturalnego
    3 gruszki
    2 łyżki miodu

Desery jaglane z gruszką karmelizowaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Gruszki obieramy kroimy na małe kawałki, w rondlu roztapiamy miód, dodajemy pokrojone gruszki i smażymy ma małym ogniu do momentu aż gruszki będą miękkie, odstawiamy do ostudzenia. Do szklanek przekładamy kaszę jaglaną, układamy warstwę jogurtu oraz ostudzone gruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy