Domowe racuszki

5 (197 ocen)

100:D Puszyste, mięciutkie racuszki sprawdzą się na śniadanie, kolację, podwieczorek, a nawet deser. Ich przygotowanie zajmuje chwilkę.

Składniki:

  • 1 jajko
    3 łyżki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    2 jabłka
    olej do smażenia
    2 szczypty cynamonu

    cukier puder do posypania/ sos czekoladowy/miód/ itp
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Domowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe racuszki 1. Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz mleko i cynamon. Dokładnie miksujemy do połączenia się składników. Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką porcje ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron do uzyskania złotego koloru. Posypujemy cukrem pudrem, Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować