Bardzo lubię Rafaello, dlatego postanowiłam je przygotować w domu. Przejrzałam i wypróbowałam wiele przepisów i tak to oto z nich, powstał mój przepis, myślę, że najbardziej zbliżony do oryginału.
Domowe rafaello z kaszki manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1/2 szklanki wiórek kokosowych, kaszkę , cukier, wódką i 50 ml gorącej wody, dokładnie wymieszać, udusić na jednolitą, zbitą masę i zostawić na noc w lodówce.
2.Następnego dnia pozostałą szklankę wiórek kokosowych delikatnie przesuszyć na patelni, tzn. na bardzo małym ogniu, bez tłuszczu podsmażyć je, ciągle mieszając, uważając aby się nie zarumieniły.
3.Masę kokosową wyjąć z lodówki aby nabrała pokojowej temperatury.
Ciastka pokruszyć na bardzo drobno. Masło utrzeć na puch, powoli dodawać masę kokosową a na samym końcu pokruszone ciastka.
4.Z gotowej masy uformować kulki z migdałem w środku, obtoczyć w wiórkach kokosowych i schłodzić w lodówce
Komentarze