Pyszny paprykarz na kanapki. Bardzo lubimy. Teraz w sklepach nie ma już prawdziwego paprykarzu,więc warto zrobić samemu:)
Składniki:
1 makrela wędzona
1 mała marchewka
2 cebule
50 g ryżu
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego + 3 łyżki wody
olej do smażenia
sól,pieprz i papryka słodka do smaku
Domowy paprykarz szczeciński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w osolonej wodzie. Makrelę obrać od ości. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć cebulę. Następnie dodać marchewkę i chwilę smażyć. Dodać koncentrat z wodą. Przyprawić. Odstawić do wystudzenia.
Ugotowany i wystudzony ryż wymieszać z makrelą, następnie dodać cebulę i marchew z koncentratem. Przyprawić wszystko do smaku i wymieszać.
Komentarze