Domowy paprykarz szczeciński

4.5 (162 ocen)

Pyszny paprykarz na kanapki. Bardzo lubimy. Teraz w sklepach nie ma już prawdziwego paprykarzu,więc warto zrobić samemu:)

Składniki:



  • 1 makrela wędzona
    1 mała marchewka
    2 cebule
    50 g ryżu
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego + 3 łyżki wody
    olej do smażenia
    sól,pieprz i papryka słodka do smaku


Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Kanapki Dodatki

Domowy paprykarz szczeciński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Makrelę obrać od ości. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć cebulę. Następnie dodać marchewkę i chwilę smażyć. Dodać koncentrat z wodą. Przyprawić. Odstawić do wystudzenia.
    Ugotowany i wystudzony ryż wymieszać z makrelą, następnie dodać cebulę i marchew z koncentratem. Przyprawić wszystko do smaku i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować