Dorsz pieczony na różowo

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Zdrowa ryba czyli chudy filet z dorsza gości dzisiaj w mojej kuchni. Dzięki marynacie stał się niezwykle aromatyczny i kruchy, a kolorystycznie imituje łososia. Skład marynaty przyszedł mi do głowy bardzo spontanicznie i był to strzał w dziesiątkę.

  • 40 min

Składniki:

  • • 4 filety z dorsza
    • sok z 1/2 cytryny
    • pieprz cytrynowy
    • sól do smaku
    Marynata
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki keczupu
    • 2 łyżki gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz pieczony na różowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Filety skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem cytrynowym.
    • Wymieszać majonez, keczup i śmietanę.
    • Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać marynatą.
    • Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować