Drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami w cydrowej glazurze

4.5 (174 ocen)

  • 40 min

To deser typu coś z niczego. Dobry na śniadanie jak i podwieczorek wraz ze szklanką cydru.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    - ciasto francuskie
    - 2 jabłka
    - 1 szklanka cydru
    - 4 łyżki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami w cydrowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier karmelizujemy w garnku. Kiedy całkowicie się rozpuści powoli dolewamy cydr. Doprowadzamy do momentu, aż zredukuje się do konsystencji karmelu od czasu do czasu mieszając. Pokrojone w cienkie plasterki jabłka dokładnie obtaczamy w karmelu.

  • 2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środku każdego z nich układamy jabłka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok 30min.

Porady

Najlepiej smakują wraz ze szklanką cydru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować