Drobiowa rolada z pieczarkami w panierce.

5 (168 ocen)

  • 20 min

Po raz pierwszy jadłam taka rolade w paniece,która po duszeniu stała sie miekka i pyszna.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwóna pires z kurczaka
    6 pieczarek
    1 ogórek kiszony
    2 plastry sera zółtego
    sól
    piepsz
    2 łyzki oleju
    Do panierki;
    2 łyzki bułki tartej
    1 jajko

Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowa rolada z pieczarkami w panierce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pires rozbijamy tłuczkiem na duzy płat,który nastepnie doprawiamy sola i pieprzem.Na srodek kłądziemy plaster sera zółtego,pokrojone pieczarki które wczesniej chwile poddusiłąm na suchej patelni i pół ogórka pokrojonego w słupki.Piers ostroznie zwijamy i maczamy w jajku a nastepnie w bułce tartej,To samo robimy z druga piersia drobiowaJesli nam sie troche rozwala wtedy spinamy delikatnie wykałączkami.Kładziemy na rozgrzany olej i na rumiano smazymy z kazdej strony.Nastepnie dolewamy kilka łyzek wody i dusimy jeszcze około 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Porady

Piersi sa bardzo delikatnie wiec nalezy je tłuc ostroznie aby sie nam nie rozerwało mieso,najlepiej robic to przez folie spozywcza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować