Drobiowa rolada z pieczarkami w panierce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pires rozbijamy tłuczkiem na duzy płat,który nastepnie doprawiamy sola i pieprzem.Na srodek kłądziemy plaster sera zółtego,pokrojone pieczarki które wczesniej chwile poddusiłąm na suchej patelni i pół ogórka pokrojonego w słupki.Piers ostroznie zwijamy i maczamy w jajku a nastepnie w bułce tartej,To samo robimy z druga piersia drobiowaJesli nam sie troche rozwala wtedy spinamy delikatnie wykałączkami.Kładziemy na rozgrzany olej i na rumiano smazymy z kazdej strony.Nastepnie dolewamy kilka łyzek wody i dusimy jeszcze około 20 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Porady
Piersi sa bardzo delikatnie wiec nalezy je tłuc ostroznie aby sie nam nie rozerwało mieso,najlepiej robic to przez folie spozywcza.
Komentarze