duszony karczek w sosie musztardowym

4.5 (145 ocen)

dobre mięsko na niedzielny obiad

Składniki:

  • - 5 plastrów karczku
    - przyprawa do grilla pikantna
    - ząbek czosnku
    - 3 duże łyżki musztardy francuskiej
    - 5 łyżek maślanki
    - 3 łyżki oleju
    - kostka rosołowa wołowa
    - 2 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos musztardowy

Duszony karczek w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - każdy plaster karczku obsypać przyprawą do grilla
    - rozgnieść ząbek czosnku posmarować nim mięso
    - musztardę wymieszać z maślanką dodać olej i w kruszyć kostkę rosołową wymieszać zalać mięso odstawić na kilka godzin lub na noc
  • 2. patelnię rozgrzać włożyć mięso podpiec z obu stron wlać całą marynatę i zalać to wodą dusić pod przykryciem aż jest miękkie i odparuje woda na koniec wymieszać mąkę w 1/2 l wody wlać na mięso zagotować cały czas mieszając
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować