Lekka, niekaloryczna potrawa z kapusty pekińskiej z dodatkiem kurczaka i pieczarek polana jogurtem naturalnym.
30 min
Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
2 cebule
2 ząbki czosnku
50 g pieczarek
2 piersi z kurczaka
250 ml bulionu drobiowego
50 ml jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do posypania
olej do smażenia
Duszona kapusta pekińska z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy pokrojoną w paski cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy drobno pokrojoną kapustę pekińską i pokrojone w plasterki pieczarki. Zalewamy bulionem i pod przykryciem dusimy do zmięknięcia. Na osobnej małej patelni na oleju smażymy piersi z kurczaka pokrojone w dużą kostkę. Zdejmujemy z gazu i przekładamy je do kapusty, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec polewamy jogurtem i posypujemy koperkiem. Gotowe.
Komentarze