DŻEM Z JABŁEK

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Do szarlotki,na kanapkę...idealny..swojski,domowy dżemik

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg jabłek- u mnie papierówki
    0,4 kg cukru
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Dżem z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy,kroimy na cząstki.Wrzucamy do garnka,dolewamy wodę.Gotujemy na małym ogniu,co jakiś czas mieszamy,ja dodatkowo rozgniatam co jakiś czas tłuczkiem do ziemniaków,zeby się jabłuszka szybciej rozpadały.Co jakiś czas stopniowo dosypujemy cukier,mieszamy,rozgniatamy.Całkowity czas gotowania ok 45 minut,az sie jabłka dokładnie rozpadną.Gorący dżem wkładamy do słoików,zakrecamy,odwracamy do góry dnem zeby się słoiki pozamykały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować