Jeśli lubicie zdrowe śniadania, to jest to propozycja dla Was. Kasza jaglana na mleku kokosowym z dodatkiem słodkiego mango i banana. Warto mieć zawsze w szafce dobre mleko kokosowe, można z nim czynić cuda ;)
25 min
Składniki:
• ok. 250 ml. mleka kokosowego
• ok. 250 ml. wody
• 1 torebka kaszy jaglanej
• 1/2 mango średniej wielkości
• 1 banan
• 2-3 łyżki cukru palmowego lub brązowego
Egzotyczna jaglanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mleka dodajemy wodę i cukier, doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy kaszę i gotujemy ją na sypko (ok. 8 minut). Mango obieramy i kroimy w kostkę. Banana obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a potem w kostkę.
Kiedy kasza będzie już gotowa, wyjmujemy ją z mleka, a owoce wrzucamy do mleka po kaszy i gotujemy przez 3-4 minuty. Owoce wyjmujemy cedzakiem z mleka i mieszamy z kaszą. Przed podaniem polewamy kilkoma łyżkami mleka, w którym gotowały się owoce i kasza.
Komentarze