Expresowy tort karpatkowy

4.5 (175 ocen)

Wykonanie tego tortu zajmuje dosłownie parę chwil,gdyż ciasto nie wymaga pieczenia,bo zrobiony jest z gotowego produktu.

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta biszkoptowego
    1 opakowanie kremu karpatka
    2 owoce kiwi
    1 banan
    sok z połowy cytryny
    posypka czekoladowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Expresowy tort karpatkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem karpatka 1. Biszkopt przekrawany na trzy równe części.Spód i środkową część nasączamy sokiem z połowy cytryny rozmieszaną z wodą.
    Robimy krem karpatka według przepisu na opakowaniu.
    Dolną część smarujemy kremem,nakładamy drugą część biszkoptu i smarujemy kremem.Całość przykrywany trzecią częścią i smarujemy wierzch i boki ciasta.
    Owoce kroimy w plasterki i układamy według uznania na torcie.Posypujemy posypką czekoladową.
  • Expresowy tort karpatkowy 2. Smacznego.

Porady

Po skończeniu najlepiej tort schłodzić w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować