Faszerowane filety z pstrąga w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyfiletować ryby, oprószyć je przyprawa uniwersalna i przyprawą do ryb.
2.Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na 4 części, usunąć część nasienną.
Paprykę pokroić na 4 porcje. Pomidory i paprykę oprószyć przyprawa uniwersalna i pieprzem.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła, usmażyć paprykę i pomidory.
3.Na filety nałożyć usmażone warzywa i po 1 plasterku sera żółtego.
Złożyć każdy filet na połowę i spiąć wykałaczkami.
4.Do tłuszczu po smażeniu warzyw dodać jeszcze po 1 łyżce oleju i masła.
Panierować przygotowane filety i smażyć do zrumienienia.
Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką.
Porady
Tak przygotowany pstrąg może być doskonałą przystawką.
Komentarze