Faszerowane pomidory warzywami i cheddarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory myjemy ,osuszamy na ręczniku papierowym.Odcinamy wierzch.Za pomącą łyżki np.do lodów i małego nożyka wydrążamy dokładnie miąższ tak by nie uszkodzić ścianek warzywa.
2.Warzywa obieramy, myjemy ,osuszamy.Kroimy w małą kostkę.
na patelni rozgrzewamy masło ,przekładamy warzywa.Gdy zaczną się rumienić miąższ z pomidora kroimy drobno ,odlewamy wytworzony sok resztę dodajemy na patelnie ,doprawiamy solą ,pieprzem i chili ,mieszamy dusimy razem 3-4 min.
3.Do wydrążonych pomidorów wsypujemy po 1 łyżce sera ,nakładamy farsz ponownie posypujemy serem.
Tak przygotowane warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego pieczemy 20 min w 180st.
Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Komentarze