Fasolowa z rozmarynem

0 (0 ocen)

Aromatyczna.

Składniki:

  • 300 g suchej fasoli
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki śmietany 12%
    3 szklanki bulionu warzywnego
    1 łyżeczka mąki pszennej
    5 łyżek koncentratu pomidorowego
    1 - 2 łyżeczki rozmarynu suszonego
    1 łyżeczka cukru
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól o smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa Karmel

Fasolowa z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolowa z rozmarynem 1. Fasolę namoczyć na noc i ugotować (20 - 30 min).
    W garnku umieścić olej, cukier, posiekany czosnkek i rozmaryn - skarmelizować (1 - 2 min), mieszając.
  • Fasolowa z rozmarynem 2. Następnie wlać bulion, dodać fasolę, koncentrat pomidorowy oraz śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. Zupę doprawić do smaku.

Porady

Zupę można przygotować z fasoli z puszki - wtedy należy dodać 400 g fasoli (masa po osączeniu).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Fasola Koncentrat pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować