Fasolka szparagowa z marchewką

4.48 (178 ocen)

Idealna sałatka do drugiego dania na zimno lub ciepło przygotowana z zasmażką z masła i mąki lub bułki tartej. Jest delikatna więc bez obaw można także podać dzieciom.

Składniki:

  • ( składniki na 6 słoików 0,5l.)
    3 kg. fasolki szparagowej
    1kg. marchewki
    Zalewa:
    4 szklanki wody
    1/2 szklanki cukru
    4 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Fasolka szparagowa z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchewka 1. Marchew obrać , umyć , ugotować na pół miękko , odstawić do ostudzenia, pokroić w średniej wielkości kostkę
    .
  • fasola szparagowa 2. Fasolkę umyć odciąć końce ,pokroić na 3-4 części, ugotować także na pół miękko, odcedzić , odstawić do ostudzenia.
  • fasolka z marchewką 3. Warzywa wymieszać dokładnie razem.
  • marchewka z fasolką szparagową 4. Sałatkę nakładać do dokładnie umytych/wyparzonych słoików.
    Składniki zalewy zagotować , zalewać warzywa , zakręcić.
    Pasteryzować 10-15 min.
  • 5. Słoiki odstawić do góry dnem o ostudzenia w ciemne miejsce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować