- filet z kurczaka: 2 sztuki
- bułka tarta: 3 łyżki
- jajka: 2 sztuki
- sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
- mąka: 2 łyżki
- żurawina do mięsa: 4 łyżeczki
- ananasy z puszki plastry: 4 sztuki
Filet z kurczaka z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso lekko pobić tłuczkiem , posolić, popieprzyć.
Jajka roztrzepać widelcem, dodać sól, wymieszać.
Kotlety obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, do zrumienienia z obu stron.
2.Na usmażonym kotlecie położyć plaster ananasa, a w środek ananasa włożyć żurawinę.
Podawać z ziemniakami.
Komentarze