Parę drobnych dodatków i filecik zyskuje całkiem nowe oblicze :)
30 min
Składniki:
3 spore filety z kurczaka
przyprawa do kurczaka
2 jaja
bułka tarta
pierzynka:
2 duże pory
1 strąk czerwonej papryki
150 gramów sera pleśniowego startego na dużych oczkach
sól, pieprz
Filet z kurczaka z porem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ilety umyć, osuszyć, rozbić, przekroić na mniejsze kawałki, obsypać przyprawą, odstawić na 20 minut.
Pory (optymalnie tylko białą część) pokroić na półtalarki. Paprykę pokroić w kosteczkę. Warzywa zeszklić na małej ilości oleju, posolić i popieprzyć.
Jaja roztrzepać, zamaczać mięso, panierować w bułce, smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywa i posypać tartym serem.
Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się sera.
Komentarze