Filet faszerowany warzywami i serem

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 2 osób

Na obiad na każdą okazję

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka ( pojedyncze )
    1 szk mieszanki chińskiej
    4 łyżki startego żółtego sera
    1 łyżka bułki tartej
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    dodatkowo :
    olej do smażenia
    bułka tarta do panierowania
    mąka do obtaczania
    3 jajka do obtaczania
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Filet faszerowany warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i zrobić w każdym nacięcie tworząc kieszeń.
    Posolić i oprószyć pieprzem i odłożyć.
    Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić mieszankę i smażyć kilka minut.
    Doprawić do smaku, dodać bułkę tartą aby wchłonęła wszystkie soki i wymieszać.
    Lekko przestudzić i dodać ser po czym ponownie wymieszać.
    Farszem napełnić kieszenie filetów a potem obtoczyć je w mące, następnie w jajku i na koniec panierować w bułce tartej.
    Filety smażyć po kilka minut z każdej strony na większej ilości oleju ( oleju tyle aby filety były zanurzone do połowy ).
    Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować