Filety drobiowe w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy,
osuszamy i smażymy
na 3 łyżkach rozgrzanej
oliwy. Wyjmujemy, posypujemy rozmarynem,
solą i papryką. Każdego
fileta owijamy 2 plastrami
szynki, a następnie spinamy
wykałaczką. Przykrywamy
i odkładamy w ciepłe miejsce.
2.Czosnek i cebulę obieramy
i siekamy. Marchewki, selera
i kabaczki obieramy i kroimy
w słupki. Na reszcie oliwy
smażymy cebulę, aż będzie
miękka. Dodajemy czosnek
i warzywa. Smażymy 3-4 minuty,
mieszając.
3.Koncentrat pomidorowy
mieszamy z winem, wlewamy
do warzyw. Doprawiamy do
smaku i mieszamy. Wkładamy
mięso i gotujemy ok. 15 minut
na małym ogniu. Podajemy
posypane posiekaną natką
pietruszki i udekorowane
skórką z cytryny.
Komentarze