W przepisie oryginalnym jest ryba,ktora zastapilam filetem i troche zmodyfikowalam
Składniki:
4 pojedyncze filety z kurczaka
plastrow sera zoltego (okolo 2 na kazdy filet)
4 duze marchewki
maly sloiczek selera marynowanego
1 por
2 lyzki koncentratu pomidorowego
6 ziarenek ziela angielskiego
4 listki laurowe
olej do smazenia
szklanka wody
sol,pieprz
Filety drobiowe po grecku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety rozbic delikatnie i doprawic do smaku,podsmazyc z obydwu stron.
Pora pokroic w drobne krazki i razem z marchewka starta na tarce o grubych oczkach dusic na patelni,dodac przecier pomidorowy rozpuszczony w szklance wody,ziele angielskie i lisc laurowy oraz sol i pieprz i na wolnym ogniu gotowac 30',pod sam koniec gotowania dodac seler odsaczony z wody.Tak przygotowane warzywa wykladamy na gotowe filety z kurczaka ulozone na blaszcze lub w naczyniu zaroodpornym,na wierzch kladziemy plastry sera i zapiekamy okolo 10' w 180°
Komentarze