Do przygotowania tego dania użyłam produktu z linii Danie ze smakiem KAMIS, Ryba w sosie cytrynowym. Mieszanka ziół, przypraw i warzyw sprawa że ryba nabiera całkiem nowego wyrazu.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- filety z ryby (np.filet z mintaja): 600 gramów
- cebula (duża): 1 sztuka
- marchew (duża): 1 sztuka
- masło: 4 łyżki
- pieczarki: 250 gramów
- ser żółty: 200 gramów
- Danie ze smakiem KAMIS, Ryba w sosie cytrynowym: 1 sztuka
Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z ryby osuszyć i podzielić na 4 porcje. Obraną cebulę,pieczarki i marchew pokroić na cienkie plasterki. Następnie dusić do zeszklenia na maśle. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć zeszkloną cebulę, marchew i pieczarki.Polać sosem cytrynowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,posypać wierz i zapiec. W temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Komentarze