Focaccia z serem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser pokroić w kostkę.
2.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju.
3.Ciepłą wodę wlać do miski, dodać cukier, drożdże i dwie łyżki mąki. Wymieszać i poczekać aż drożdże ruszą. Dodać mąkę, zioła, sól i wyrobić ciasto. Pod koniec dodać ser i cebulę. Wyrobić i zostawić na pół godziny do porośnięcia.
4.Blachę z piekarnika wyłożyć papierem i dłońmi rozciągnąć ciasto na całą blachę. Posmarować resztą oleju i palcami zrobić wgłębienia, posypać sezamem.
5.Piekarnik włączyć na 180 stopni. Gdy temperatura wzrośnie do 60 stopni wstawić ciasto i piec do zrumienienia.
Komentarze