Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami czyli ciasteczka z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Bardzo chrupiące ciasteczka z ciasta francuskiego z pysznym twarożkiem malinowym. Idealne do kawy na świeżym powietrzu. Do tego proste, szybkie i tanie.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    100 gram twarogu
    1 op. cukru waniliowego
    1/2 kubka malin
    1 żółtko

    cukier puder do oprószenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Fornetti z twarożkiem malinowym i malinami czyli ciasteczka z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04nsofd 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w miarę równe kwadraciki.
  • image-21ktyu0 2. Maliny rozgnieść widelcem i dodać do twarogu razem z cukrem waniliowym (kilka malin zostawić ). Wymieszać.
  • image-214f3oc 3. Żółtko rozbełtać i każdą krawędź ciasta ( kwadraciku ) wysmarować.
    Na każdy kwadracik, na środku nakładamy 1 łyżeczkę nadzienia. Na nadzienie malinę.
  • image-242o3yo 4. Przykrywamy drugim kwadracikiem i dociskamy z każdej strony widelcem.
    Środki ciasteczek przekrawamy- nożykiem dwie cienkie linie. Wierzch ciastek smarujemy cienko żółtkiem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy ok. 15-20 min.
    Wierzch posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Maliny Owoce Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować