Flaczki na zupie ogonowej

4.49 (174 ocen)

Mają oryginalny smak dzięki zupie ogonowej i ciągle zaskakują gosci .

Składniki:

  • - opakowanie flaków mrożonych
    - wywar z rosołu ( może być drobiowo-wołowy )
    - przyprawa do flaków
    - pieprz, magii
    - 3 liście laurowe, ziela angielskie
    - 2 opakowania zupy ogonowej
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki na zupie ogonowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru z rosołowego (może być drobiowo-wołowy ) wrzucamy obgotowane i pokrojone w paski flaki. Możemy również dodać mięso , które nam zostało z poprzedniego dnia - też pokrojone w paski. Dodajemy ziele angielski i liście laurowe. Dosypujemy przyprawy do flaków. Całość przyprawiamy maggi i pieprzem,. Na koniec zaprawiamy zupą ogonowa( na kilogram flaków stosujemy dwa opakowania zupy ogonowej ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować